Tuesday, November 30

Alhamdulillah

Hidup ni kdg2 sgt susah.. orang mudah menunding jari kepada kite, ttg ape yg mereka perdengarkn.. aku akui, rmi yg mnunding jari, mncri ksalahan aku sndiri akan kisah lalu yg mnimpa diriku..

Aku marah? Kdglala ye, tp smpai bile.. mgkin mereka x prnah sdar, jkalau ksalahan lalu adlh ksalahn aku, ntok ape aku lakukan? Maruah aku sndiri trcalar bile aku mnaruh spenuh harapan dn kpercayaan kpd die.. satu soalan aku lmprkn kepada mereka.. 'korg rase aku ni players ke? Aku mmpu ke nk cri sum1 mcm tu je? Korg ingat aku ni ad rupe ke?' Tu la hakikat diri aku.. aku xmmpu untuk jual diri aku pada mata org ramai, tp aku jual keikhlasan aku jika org ramai itu buta.. biar xnmpak pada mata, tp rase pada hati..

Alhamdulillah, result dh pun keluar.. pass wit flying colors.. skarng tggal result final project.. if get at least B, insyaAllah, dean list dpt aku kekalkn.. thanx mak ayah, adik bradik, kengkawan, lecturer, n da rest yg byk bntu aku b4 diz.. tanpa doa, ilmu n guidance yg korg bg, aku xmungkin mmpu brdiri smpai skarang.. ingat, aku adlh bekas loser dr uitm yg xmmpu tamatkn pgajian sblum smpai ke uniten..

Alhamdulillah, smlm dh pun call umi n pakcik..penerimaan mereka thadap aku ttp sama, mskipun hubungan aku dgn anak mereka tlhpun tamat..aku tak tau, mereka mgkin marah.. tp suara umi mlm td myakinkn aku yg umi msih menerima aku dlm hidup mereka sekeluarga.. stidknya mskipun aku tiada apa2 lg dgn anak mereka, ikatan aku thadap keluarga mereka, xmgkin aku putuskan.. sbb aku prnah mmyanyangi mereka sprti mana aku syg family aku sndiri.. umi n abah, thanx for everythin.. trust yg umi n abah bg untuk mie supaya jaga alia dulu.. :-) insyaAllah one day mie akan jumpe abah n umi.. maaf abah n umi ats kgagalan mie jg hubungan mie ngan alia.. mie akn doakn yg trbaik buat umi, abah, alia, angah, n along.. itu janji mie..

Smlm pun dh call umi, kak long alfy.. umi, nanti poskan nasi dagang ke umah mie ye.. :-) insyaAllah umi, 8/12 klu free kite same2 g penang amik idi k.. konvoi n racing wit bmw.. hehe.. kak long alfy, gud luck wit ur exam.. p/s sy dhpun tamat skolah.. hehe..

Redstar - team bola sepak di uniten.. dh 3 thun aku ngan dorg, mcm2 yg tjadi, suka duka etc.. Uniten Cup kali ni mgkin yg trakhir buat aku dgn mereka.. thanx guys i'm enjoying my football life wit urs.. sory klu stamina aku xde ntok friendly hr ni.. perut dh buncit bros.. haha.. g recruit rb or lb bru..

Papepun, Alhamdulillah kpd Allah, tuhan yg tlah mnyusun hidup aku ntok sgalanya.. tnpa hdyah dn ptunjuk, xmngkin aku dpt survive smpai skarang.. Alhamdulillah, kerna org sekeliling aku msih mmpu menerima aku wlu sgelintir msih mnunding jari dn mndkwa semua salah aku.. Alhamdulillah for everything.. insyaAllah, one day aku akn tnjukkn kpd mereka akan kmmpuan aku, dn buat mereka yg berada dgn aku shingga hr ni, jasa korang akan aku kenang shingga hayat aku dn doa aku sntiasa wujud pd anda smua, thanx coz mnceriakan hdup aku.. smoga sgala ukhwah yg wujud x akn luntur..

Buat all bloggers and followers, thanx juge coz setia mmbaca artikel aku.. mgkin x sehebat sasterawan negara, mahupun blogger ternama.. namun aku nak korg tau, ape yg aku tulis adlh ikhlas dn ia lahir dr persepsi hati aku sndiri.. untuk tatapan dn tafsiran, agar apa yg aku tinta kn, mnjadi pgajarn agar anda smua x mgulangi ksilapan yg aku lkukn..

Sekian, persepsi dr hati.. tafsir pada diri..

P/s menulis melalui mobile phone, bjaye juge aku tulis everythin.. sory if ad typo.. pndai2 phm la ye.. hehe

1 comment:

Safiyya said...

mie! ade name saye. mie, =') terharu. anyway, mie, good luck and all the best k? =) jangan risau, nak makan nasi dagang, bagitau. nnt deliver! =p
mie, take care yea.