Saturday, November 13

buku baru, untuk lembaran yang baru..

currently, tersangatlah bz wit final project.. alhamdulillah everythin went well so far..

bercerita pasal lembaran baru, apa tu lembaran baru? pada aku, ianya adalah sesuatu yang baru, (komperm laa coz ade perkataan baru.. :D chill!)..

lepas ni, pengajian aku slama 4 tahun di UNITEN, mungkin akan tamat, sekiranya aku bjaye dalam presentation final project.. so lembaran baru akan terbuka.. aku akan melangkah untuk mengenal dunia.. yang sememangnya berbeza dari dunia universiti aku skarang ni.. kat luar, ramai yang tersungkur akibat dilapah oleh sang durjana, yang kerjanya, ambil pisau, cucuk kat belakang kita..di luar juga mengajar, bijak belajar, x semestinye boleh digunakan untuk menakluki dunia.. (xpayah dunia, malaysia or kuala lumpur, or chowkit pun belum tentu lagi).. so akan aku nantikan lembaran baru yang penuh dugaan..

lembaran baru juga bakal menyaksikan aku kmbali seperti sedia kala.. kembali kpd khidupan yg dulu.. brjalan atas titi yang dibawahnya dipenuhi api, yang ingin membaham aku sekiranya aku jatuh.. semester ini menyaksikan perhubungan aku dengan my-eX, brakhir.. selepas stahun lebih kami bersama.. kenapa aku kata aku berjalan di titi kan?
reason nye, aku akui, my ex, banyak membantu aku b4 diz.. dan mungkin payah bagi aku ntok berjalan mengenal dunia.. tapi aku akan cuba, dan belajar memahami hakikat dunia yang penuh pancaroba.. yerp at some point,she make her own mistake, so do i.. tpi kami bjaye bantu same2 ntok pulih.. mungkin jodoh kami tak panjang, so aku memilih untuk buat haluan aku sendiri..

lembaran kali ini pun bakal menyaksikan kehadiran ahli keluarga baru dalam family aku.. 'kak enon', kakak yang aku sayang, dah pun pregnant.. alhamdulillah.. smoga die slamat melahirkn anaknya kelak.. hubungan dengan ayah pun dah bertambah baik.. alhamdulillah, ayah semakin positif dengan family..

papepun, lembaran baru bakal menyaksikan 1001 rencah kehidupan yang bakal aku hadapi.. aku akan teruskan khidupan aku dengan bergembira, ketawa, menangis, hiba, suka, duka, etc.. tapi satu bende yang x mungkin berubah adalah, diri aku sendiri.. aku tetap akan menjadi aku.. menyanyangi Allah, Rasul, Keluarga, Kawan2 dan mereka yang pernah menceriakn hidup aku.. membela keluarga aku, ketika ad yang cuba memijak mereka.. sayang aku terhadap arwah abang ipar aku, juga x akan berubah.. dia merupakan sumber kekuatan yang membuatkan aku bangkit sehingga hari ni..

dan juga,benda yang xmungkin akan berubah, adalah blog ni sendiri.. ia akan terus mencatit segala persepsi yang lahir dari hati aku, untuk aku berikan kepada mereka yang benar2 ikhlas untuk mendengar, memahami, dan mengajar aku.. agar aku kuat untuk menghadapi lembaran-lembaran yang akan datang..

persepsi dari hati, tafsir pada diri,
untuk insan-insan, yang aku cintai..
hakikatnya aku adalah aku, ikhlas aku x nmpak pada mata,
tp wujud pada doa..

aku x akan tnjukkn kepada mereka tntang kebaikan,
sekiranya mereka memijak orang yang ku sayang..
tp aku tnjukkn keikhlasan,
sekiranya setitik keikhlasan wujud pada mereka..

hakikatnya, aku tetap aku, dan hanya Allah yang mengenali siapa diri aku..

No comments: