Sunday, March 28

dulu dan sekarang

alhamdulillah exam dah habis, presentation final pun dah buat.. now bley berehat di rumah selama 3bulan sambil menyiapkan projek 2..

pas ni tinggal satu sem je lagi kat uniten, then habis da.. tak sangka jugak, tup tap tup tap, dah nak masuk 4 tahun kat uniten.. teringat plak time mude2 dulu, cemane leh kenal ngan korang (kengkawan aku @ uniten).. bermula aku kenal rogerque, poyo, imrahan, fadzly, zai, janjan, diya, muaz, vesshant, ng, aizat, sree, ping, reen, rajpreet, hisyam, tika.. etc...


dulu time borak dengan vesshant, takut.. vesshant selalu cakap inggeris, now baru perasan kekadang vesshant pun main taram je english die, hehe!

dulu time lepak dengan diya, takut.. bley ke aku join rocksta nih, aku skema beb! now baru tau, diya sebenarnye lebey skema dari aku..

dulu time duduk2 dengan fazly, pelik gak, mamat ni cam strangers je, now baru tau, ly ni sahabat yang best and pandai amik hati orang..

dulu tyme jumpe wan(abg wan whn922 :p), takut nak tegor, pendiam je.. now baru tau, abg wan ni kalo kene ngan topic, rancak je borak, (+ ade orang puji die macho! hehe)

dulu before tegur ng, "eh! die ni melayu ke cina?" now baru tau ng celebrate gong xi fa chai..

dulu mase firts time tgk sree, "wah, mamat ni tabligh(very religious) indian.. ader putih kat dahi" now baru tahu, sree ni nafsu buaya, hehe... chill bro!

dulu time jumpe hisyam, cemane nak cakap dialek indonesia dengan mamat ni? salah ckp malu je.. skarang tak payah risau, hisyam sendiri cakap, "mie smalam i tgk rempit kat klcc"

dulu takut nak tegur zai, "err.. name awak sape?" skarang, "eh zai my laling, i nak cekodok! keh2.."

dulu time tengok janah, pelik.. "nape die nih mcm ketakutan je? tgk laki pun malu2.." skarang bila vesshant tgk jannah lame2, baru jannah malu.. kalo tengok sekejap2 dah tak malu macam dulu.. (vesshant, i want janah oso! :p)

dulu sebelum kenal ping, alamak boleh ke aku lepak ngan die ni? gerun je... skarang, ping yang rajin ajak lepak, shisha-ing, ikan bakar.. she's our food dictionary :P

dulu time kenal reen, suke panggil "kak reen.. ooo kak reen".. skarang baru sedar, nape reen tak suke bile dipanggil kakak.. :p

dulu mase awal2 jumper rajpreet, pelik, kenapa die suke sangat tarik uban vesshant (terutama dalam kelas ASSF).. now baru realize, rajpreet ni sgt caring.. smpai cangkerang pun die bela jadi perhiasan diri.. :D :P


banyak lagi cerita pasal kengkawan yang len, shahrul, syahid etc.... tapi karang klu tulis smpai subuh belum tentu aku tido lagi.. so kepada kawan2 aku kat uniten, aku sgt hepy kawan ngan korang.. hidup aku adalah untuk ceriakan orang2 sekeliling aku.. dan aku harap, suatu hari nanti, if aku dah takde, aku dah berjaya tingglkan secebis memory yang indah dalam hidup korang..

take care, and jumpe lagi 3 bulan dari sekarang..

2 comments:

Vshanu said...

i'm touched bro...love u all...with ling and anu nw in ling's house doing my project report dei..my house no internet!!hehehe...:D friends forever bro :D

MiSS_PipO said...

terima kasih kerana menulis blog "dulu dan sekarang" ni. saya berasa sangat terharu dan berbangga kerana mempunyai kawan seperti awak. semoga persahabatan kita akan berkekalan.