Wednesday, December 30

G.E.N.I.E

hurm.. korang pernah tak bagi name kat things yang korang sayang?

genie is the name i gave to my gen-2 car, one of the valuable things in my life.. aku dah bersama genie hampir 3 tahun, dan macam2 pengalaman yang dah aku saksikan bersama dia..

pernah satu ketika, aku berborak ngan die, sampai member aku kate, 'eh, ko gile ke cakap ngan kete?' haha.. ntahlah, aku believe, if u luv the thing u have, that thing will luv us back, if u care bout it, it would care bout us either..

ada gak satu peristiwa, ketika aku bersama member chinese aku di uniten, si genie ni merajuk sebab aku tak basuh die (almost 2 n half weeks kot), enjin takmo start.. then aku belai die sambil ckp, 'genie, jangan merajuk k, nanti saya basuh kamu'.. n my chinese fren pelik.. 'bro, are u ok?'.. then tetibe, enjin bley start.. SCARY~~ haha..

hakikatnya, aku tak pernah eksiden when i was with genie, altho i'm a crazy driver.. but others people that borrow my car, n not craziest as me, had an accident with genie.. SAD~~

berapa banyak duit yang dihabiskan bersama genie? hurm, lebey dari yuran satu sem kat uniten ni kot.. tak terkira dah.. n tak pernah ambil kira pun :)

now genie dah nak pun dijual.. walaupun aku membangkang sekeras-kerasnya, whole family nak teruskan jugak niat jual kereta tu.. financial reason.. n siyesly, i lost part of my happiness inside.. i just luv that car, my first car, my first luv, n my loyal mate... 'she'(coz name like gurl = genie) the one that have seen the thousand moment of my life.. coz whenever i fall, or whenever i rise, i will owez talk to her..

i wish, whoever took care of genie after this, would make genie hepy, more than i'm use to..

thanx for a wonderful moment genie :)

3 comments:

Safiyya said...

uhs? da na jual? seb bek sempat menaiki beliau. ;)
but, uhuu, kenapa na jual. sayang nye.
kim salam kat genie oke. ;(

pherez said...

i know how does it feel when you lose something.. memories will last forever so treasure it my friend :)

Vshanu said...

pherez tak payah nak bersajak kat sini...blah la